ترغيب به فرو خوردن خشم

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كه خشمى را فرو خورد، خداوند درون او را از ايمان پُر كند.

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : بنده هيچ جرعه اى را سر نكشيد كه نزد خدا برتر از جرعه خشمى باشد كه به خاطر رضاى خدا آن را فرو خورَد.

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : از محبوبترين راهها به سوى خداوند عزّ و جلّ دو جرعه است : جرعه خشمى كه با بردبارى آن را فرو برى و جرعه مصيبتى كه با شكيبايى كردن آن را فرو برى.

امام على عليه السلام : به هنگامى كه خشمگين شوم كى خشمم را فرو بنشانم؟! آيا هنگامى كه از انتقام گرفتن نا توانم و به من گفته مى شود : بهتر است صبر كنى؟! يا هنگامى كه توانايى انتقام دارم و به من گفته مى شود : بهتر است گذشت كنى؟!

امام على عليه السلام : كسى كه از خدا بترسد، هنگام خشم انتقام نمى گيرد.

امام على عليه السلام ـ در نامه اى به حارث همدانى ـ نوشت : خشم را فرو خور و به هنگام توانايى گذشت كن و در هنگام عصبانيت بردبار باش و در وقت چيرگى ببخشاى، تا سرانجامت نيكو باشد.

امام زين العابدين عليه السلام : هيچ جرعه اى سرنكشيدم كه نزد من خوشتر از جرعه خشمى باشد كه با آن طرف مقابل را تلافى نكنم (كيفر ندهم).

امام باقر عليه السلام : كسى كه خشمى را فرو خورد در حالى كه مى تواند آن را اعمال كند، خداوند در روز قيامت دلش را از ايمنى و ايمان بياكَنَد.

امام صادق عليه السلام : هر كه خشمى را فرو خورد كه اگر بخواهد مى تواند آن را به كار بندد (از طرف خود انتقام بگيرد)، خداوند در روز قيامت دلش را از خشنودىِ خود پُر سازد.

امام صادق عليه السلام : هر كه خشم خود را نگه دارد، خداوند عيب او را بپوشاند.

امام صادق عليه السلام : نيكو جرعه اى است خشم، براى كسى كه بر آن شكيبايى ورزد.

امام صادق عليه السلام : محبوبترين جرعه نزد خداوند عزّ و جلّ كه آدمى آن را مى نوشد، جرعه خشمى است كه در دلش به گردش در مى آيد و او آن را يا با صبر و يا با بردبارى فرو مى برد.