کتابخانه احادیث شیعه

دورى از گواهى بر باطل

قالَ رَسُولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آله: ... إِنّا مَعاشِرَ الْأَنْبِياءِ لانَشْهَدُ عَلَى الْجَنَفِ. حديث
پيامبر خدا صلي الله عليه و آله فرمود: ... ما پيامبران هرگز بر باطل گواهى نمى دهيم..
توضيح: يكى از وظايف انسان، آن است كه اگر از قضيّه اى خبر دارد و حق كسى ضايع مى شود، آنچه را مى داند بگويد و شهادت دهد، تا حقّى ثابت شود و جلوى ظلمى گرفته شود. در مقابل اين، «شهادت دروغ» و «شهادت باطل» است، يعنى كسى به دروغ گواهى دهد، يا رشوه بگيرد و قضايا را طور ديگرى جلوه دهد. اينگونه كارها كه «شهادت بر باطل» نام دارد، هرگز در شيوه انبيا وجود نداشته و آنان هيچ باطلى را تأييد و امضا نكرده اند.
نمایش منبع


حدیث روز

امام سجاد عليه ‏السلام:

نَحنُ أئِمَّةُ المُسلِمينَ ...و بِنا يُنزِلُ الغَيثَ ، و بِنا يَنشُرُ الرَّحمَةَ ، و يُخرِجُ بَرَكاتِ الأَرضِ ، و لَولا ما فِي الأَرضِ مِنّا لَساخَت بِأَهلِها؛

ما امامان مسلمانان هستیم ... و باران را به سبب ما فرو مى‌فرستد و رحمت را در پرتو وجود ما مى‌‏پراكند و بركتهاى زمين را بيرون مى‌‏دهد و اگر كسى از ما در زمين نمى‌‏بود اهل خود را فرو مى‌كشيد.

أمالي الصدوق: ص 156 ، ح 15

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685