کتابخانه احادیث شیعه

ادبِ تخلّى

امام باقر عليه السلام :لقمان به پسرش گفت: «طولانى نشستن براى تخلّى ، موجب بواسير مى گردد» .
اين جمله بر درِ مستراح ، نوشته شد .
نمایش منبع
مجمع البيان :بعضى مى گويند: مولاى لقمان ، داخل مستراح شد و نشستن در آن را طول داد. لقمان او را بانگ زد كه: «طولانى نشستن براى قضاى حاجت ، كبد را به درد مى آورد و موجب بواسير مى گردد، و حرارت به سر مى رسد. پس سبك بنشين و پاشو» .
راوى مى گويد : لقمان ، حكمتش را بر درِ مستراح نوشت .
نمایش منبع
كشف اللثام :حمّاد از امام صادق عليه السلام نقل كرده است كه فرمود : «لقمان به پسرش گفت : هر گاه خواستى قضاى حاجت كنى ، جاى دورى برو » .
و در بعضى كتاب ها ، از بعضى از امامان عليهم السلام براى ما روايت شده كه لقمان به ساختن مستراحى در خانه فرمان داد . مردم به مكان نپوشيده اى از خانه اشاره كردند .
لقمان گفت : اى مردم ! خداوند عز و جل وقتى انسان را آفريد، جاى خارج شدن زوايد غذاها را از بدن او، در پوشيده ترين جاى بدنش قرار داد . اين چنين شايسته است كه مستراح، در پوشيده ترين جاى خانه باشد ».
نمایش منبع
حدیث روز

امام صادق علیه السلام:

يَوْمُ غَديرِ بَيْنَ الْفِطْرِ وَ الاَْضْحى وَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَواكِبِ؛

روز غدير خم در ميان روزهاى عيد فطر و قربان و جمعه همانند ماه در ميان ستارگان است.

اقبال سيد بن طاووس، ص 466

چهل حدیث « غدیر »

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685