کتابخانه احادیث شیعه

722 ـ عدم تقابل منافع دنيا و آخرت

صفحه اختصاصي حديث و آيات قرآن:
(فَآتاهُمُ اللّه ُ ثَوابَ الدُّنْيا وَحُسْنَ ثَوابِ الْاخِرَةِ واللّه ُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ) .
حديث
«خدا پاداش اين جهانى و پاداش نيك آن جهانى را به ايشان ارزانى داشت و او نيكوكاران را دوست دارد» .
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : الحَرثُ حَرثانِ : فحَرثُ الدنيا المالُ والبَنونُ، وحَرثُ الآخرةِ الباقياتُ الصالحاتُ ، وقد يَجمَعُهُم اللّه ُ عزّوجلّ لأقوامٍ . حديث
امام على عليه السلام : كِشته دو نوع است : كِشته دنيا ، كه ثروت و فرزندان است و كِشته آخرت ، كه كارهاى شايسته ماندنى است . و گاهى خداوند عز و جل اين هر دو را براى مردمانى ، يكجا فراهم مى آورد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : اگر دينت را تابع دنيايت كنى، دين و دنيايت ، هر دو را از بين برده اى و در آخرت از زيانكاران خواهى بود ، اما اگر دنياى خود را تابع دينت كنى دين و دنيايت ، هر دو را به دست آورده اى و در آخرت از رستگاران خواهى بود .
نمایش منبع
امام كاظم عليه السلام : با برآوردن خواهشهاى نفسانى خود از حلال ، تا آن جا كه به مروّت لطمه اى نزند و به اسراف نينجامد ، به نفسهاى خويش از دنيا بهره اى دهيد و از اين طريق براى انجام امور دين خود كمك بگيريد ؛ زيرا روايت شده است كه : از ما نيست كسى كه دنيايش را به خاطر دينش رها كند يا دينش را براى دنيايش فرو گذارد .
نمایش منبع
حدیث روز

امام علی عليه ‏السلام:

ثَلاثُ عَلاماتٍ لِلْمُرائى: يَنْشِطُ اِذا رَأىَ النّاسَ وَ يَكْسِلُ اِذا كانَ وَحْدَهُ وَ يُحِبُّ اَنْ يُحْمَدَ فِى جَميعِ اُمُورِهِ؛

رياكار را سه نشانه است: هرگاه مردم را ببيند، به نشاط مى‏‌آيد، هرگاه تنهاست، بى‌حال و تنبل است، و دوست دارد كه در همه كارهايش، او را ستايش كنند.

اصول كافى: ج 2، ص 295

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685