کتابخانه احادیث شیعه

7. دلسوزترين انسان

[اى پيامبر!] به [بركت] رحمت الهى در برابر آنان (مردم)، نرم و مهربان شدى و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو پراكنده مى شدند. پس آنها را ببخش و براى آنان آمرزش بخواه و در كارها با ايشان مشورت كن؛ امّا هنگامى كه تصميم گرفتى، بر خدا توكّل كن؛ زيرا خدا توكّل كنندگان را دوست دارد.
نمایش منبع
رسول اكرم صلي الله عليه و آله هرگاه يكى از اصحاب خود را سه روز نمى ديدند، از حال او جويا مى شدند، آنگاه اگر در سفر بود، دعايش مى كردند و اگر در شهر بود به ديدارش و اگر مريض بود، به عيادتش مى رفتند.
نمایش منبع
ما پيامبران، همان گونه كه به برپا داشتن واجبات مأمور شده ايم، به مدارا كردن با مردم نيز مأمور شده ايم.
نمایش منبع
هرگاه با رسول اكرم صلي الله عليه و آله مى نشستيم، اگر در مورد آخرت صحبت مى كرديم، ايشان هم با ما همان سخن را مى گفتند و اگر در مورد دنيا صحبت مى كرديم، ايشان هم چنين مى كردند و اگر در مورد خوردنى و نوشيدنى صحبت مى كرديم، ايشان هم با ما هم سخن مى شدند.
نمایش منبع
حدیث روز

امام صادق علیه السلام:

ما نَعْلَمُ شَيْئا يَزيدُ فِى الْعُمْرِ اِلاّ صِلَةَ الرَّحِمِ، حَتّى اِنَّ الرَّجُلَ يَكونُ اَجَلُهُ ثَلاثَ سِنينَ فَيكونُ وَصولاً لِلرَّحِمِ فَيَزيدُ اللّه‏ُ فى عُمْرِهِ ثَلاثيْنَ سَنَةً فَيَجْعَلُها ثَلاثا وَ ثَلاثيْنَ سَنَةً، وَ يَكونُ اَجَلُهُ ثَلاثا وَ ثَلاثيْنَ سَنَةً فَيَكونَ قاطِعا لِلرَّحِمِ، فَيَنْقُصُهُ اللّه‏ُ ثَلاثيْنَ سَنَةً وَ يَجْعَلُ اَجَلَهُ اِلى ثَلاثِ سِنينَ؛

ما، غير از صله رحم، چيزى نمى‌‏شناسيم كه بر عمر بيفزايد، تا آن‏جا كه گاهى عمر كسی سه سال است، و وقتى كه اهل صله رحم مى‌شود، خداوند هم سى سال بر عمرش مى‏‌افزايد و آن را سى و سه سال مى‏‌كند و گاهى عمر كسى سى و سه سال است و قطع رحم مى‏‌كند و خداوند هم سى سال از عمر او مى‏‌كاهد و عمرش را به سه سال، كاهش مى‏‌دهد.

كافى: ج 2، ص 152، ح 17

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685