کتابخانه احادیث شیعه

طينت

امام على عليه السلام ـ چون در حضور آن حضرت سخن از تفاوت ميان آدميان به ميان آمد ـ فرمود : مبدأ طينت مردم ، ميان آنان تفاوت ايجاد كرده است ؛ به اين معنا كه آنها از تكه يا قطعه اى بودند كه از زمين شور و شيرين و خاك درشت و نرم تركيب شده است ؛ بنا بر اين ، آدميان بر حسب نزديك بودنِ خاكشان به يكديگر ، با هم نزديكند و به اندازه جدايى خاكشان از يكديگر، متفاوتند . بنا بر اين بسا نيكو چهره اى ببينى كم خرد ، و بلند قامتى كوتاه همّت ، و نيكوكارى زشت رو ، و خُرد جثه اى ژرف انديش ، و نيك سيرتى با ظاهرى كريه و سرگشته دلى پراكنده هوش و گشاده زبانى آگاه و بينا .
نمایش منبع
حدیث روز

امام علی عليه ‏السلام:

ثَلاثُ عَلاماتٍ لِلْمُرائى: يَنْشِطُ اِذا رَأىَ النّاسَ وَ يَكْسِلُ اِذا كانَ وَحْدَهُ وَ يُحِبُّ اَنْ يُحْمَدَ فِى جَميعِ اُمُورِهِ؛

رياكار را سه نشانه است: هرگاه مردم را ببيند، به نشاط مى‏‌آيد، هرگاه تنهاست، بى‌حال و تنبل است، و دوست دارد كه در همه كارهايش، او را ستايش كنند.

اصول كافى: ج 2، ص 295

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685