کتابخانه احادیث شیعه

فقيه شدن در دين

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هرگاه خداوند خوبى بنده اى را بخواهد، او را در دين فقيه گرداند و راه درست و راستش را به او الهام فرمايد.
نمایش منبع
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هرگاه خداوند خوبى بنده اى را بخواهد او را در دين دانا و فقيه گرداند و به دنيا بى اعتنايش سازد و نسبت به عيبهايش او را بينا كند.
نمایش منبع
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خداوند به چيزى برتر از آگاهى دينى عبادت نشده است.
نمایش منبع
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : برترين عبادت ، فقه (شناخت دين) است.
نمایش منبع
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : همانا براى هر چيزى تكيه گاهى است و تكيه گاه اين دين، فقه است.
نمایش منبع
صفحه اختصاصي حديث و آيات عنه صلى الله عليه و آله : اُفٍّ لِكُلِّ مُسلمٍ لا يَجعَلُ في كُلِّ جُمعَةٍ .حديث يَوما يَتَفَقَّهُ فيهِ أمرَ دِينِهِ و يَسألُ عن دِينِهِ .حديث
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : اُف بر هر مسلمانى كه هفته اى يك روز را به كار آموختن امور دينى خود و پرسيدن مسائل دينيش اختصاص ندهد.
نمایش منبع
امام على عليه السلام : اگر خواستى دانا شوى، در دين خدا دانا و فقيه شو.
نمایش منبع
امام على عليه السلام : هرگاه خداوند خير بنده اى را بخواهد، او را در دين فقيه گرداند و يقين در دلش افكند.
نمایش منبع
امام على عليه السلام : بايد كوچكترهاى شما از بزرگترهاى شما سرمشق گيرند و بزرگترانتان با كوچكترانتان مهربان باشند و همچون مردمان خشن (بى فرهنگ) جاهليت نباشيد كه نه در دين فقيه بودند و نه درباره خدا تفكّر مى كردند.
نمایش منبع
امام على عليه السلام : قرآن را بياموزيد، كه آن بهترين سخن است و در آن دانا شويد، كه آن بهار دلهاست.
نمایش منبع
امام على عليه السلام : كسى كه در دين فقيه شود [اعوان و انصار او ]بسيار گردد (بزرگ شود).
نمایش منبع
امام على عليه السلام ـ در سفارش به فرزند خود حسن عليه السلام ـ فرمود : براى يافتن حق، هر جا كه باشد، در گردابهاى سخت فرو رو و در دين فقيه شو.
نمایش منبع
امام كاظم عليه السلام : در دين خدا فقيه و دانا شويد؛ زيرا فقه كليد بصيرت است و مايه كمال عبادت و وسيله رسيدن به مقامات بلند و مراتب عالى دينى و دنيايى. برترى فقيه بر عابد، همچون برترى خورشيد است بر ستارگان و هر كه در دين خود دانا و فقيه نشود، خداوند هيچ عملى را از او نپسندد.
نمایش منبع
حدیث روز

امام صادق علیه السلام:

ما نَعْلَمُ شَيْئا يَزيدُ فِى الْعُمْرِ اِلاّ صِلَةَ الرَّحِمِ، حَتّى اِنَّ الرَّجُلَ يَكونُ اَجَلُهُ ثَلاثَ سِنينَ فَيكونُ وَصولاً لِلرَّحِمِ فَيَزيدُ اللّه‏ُ فى عُمْرِهِ ثَلاثيْنَ سَنَةً فَيَجْعَلُها ثَلاثا وَ ثَلاثيْنَ سَنَةً، وَ يَكونُ اَجَلُهُ ثَلاثا وَ ثَلاثيْنَ سَنَةً فَيَكونَ قاطِعا لِلرَّحِمِ، فَيَنْقُصُهُ اللّه‏ُ ثَلاثيْنَ سَنَةً وَ يَجْعَلُ اَجَلَهُ اِلى ثَلاثِ سِنينَ؛

ما، غير از صله رحم، چيزى نمى‌‏شناسيم كه بر عمر بيفزايد، تا آن‏جا كه گاهى عمر كسی سه سال است، و وقتى كه اهل صله رحم مى‌شود، خداوند هم سى سال بر عمرش مى‏‌افزايد و آن را سى و سه سال مى‏‌كند و گاهى عمر كسى سى و سه سال است و قطع رحم مى‏‌كند و خداوند هم سى سال از عمر او مى‏‌كاهد و عمرش را به سه سال، كاهش مى‏‌دهد.

كافى: ج 2، ص 152، ح 17

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685